NEXT LEVEL WERKPLEKONDERZOEK & INSTRUCTIE

'Goed meubilair' aanschaffen is één...
het op de juiste manier instellen en gebruiken is twee.

"GEBRUIK JOUW KANTOORMEUBEL ZOALS HET BEDOELD IS".

Werkplek instructie next Level Office

Gezond, verantwoord en dynamisch kantoorwerk

Veel nek-, rug- en schouderklachten op kantoor komen voort uit een slechte werkhouding als gevolg van te veel zitten. Dit kan te maken hebben met het verkeerd instellen van de bureaustoel, maar ook het instellen van het bureau, het toetsenbord, de monitor en de muis spelen een belangrijke rol. Natuurlijk zijn er algemene richtlijnen waar je rekening mee moet houden, maar niemand is natuurlijk hetzelfde. De combinatie van een algemene ergonomietraining en de individuele begeleiding van uw medewerkers geeft een maximaal positief resultaat op de gezondheid.

Koploper zitten

Veel mensen in Nederland hebben een zittend beroep. We brengen dan ook als Nederlanders gemiddeld 8,7 (!) uur per dag zittend door. Hiermee zijn we Europees gezien koploper. De gevolgen van lang zitten of sedentair zitgedrag zijn enorm en inmiddels veelvoudig wetenschappelijk aangetoond. De groep mensen die langer dan 8 uur per dag zitten hebben een 74% hogere kans op hart- en vaatziekten dan de groep die minder dan 4 uur per dag zit en beweegt. De gevolgen voor de gezondheid en vitaliteit van de zittende Nederlander zijn dan ook desastreus.

Zitgedrag

Het werkplekonderzoek van Next Level Office is een concept waarin de zittend werkende mens handvaten krijgt om zijn zitgedrag te verbeteren. Door bewust te worden van de positieve invloed van bewegen op de werkplek en het reduceren van de totale zittijd, stimuleert dit concept de basis stofwisseling. Door het verhogen van deze basis stofwisseling (NEAT: Non Excercise Activity Thermogenesis) wordt de kans op het verkrijgen van obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleint.

Actief samenwerken

Next Level Office oefent impact uit op de vitaliteit van de zittend werkende mens. Dit doen we door actief samen te werken met bedrijfsfysiotherapeuten en kennis te delen over het het inrichten en gebruiken van kantoorruimtes. Deze groep adviseert dagelijks veel klanten over een goede ergonomische kantooroplossing. Tevens willen wij als Next Level Office graag ons concept delen met fysiotherapeuten en arbeidsdeskundigen, oftewel: mensen die dagelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van langdurig zitgedrag.

Wat is een werkplekadvies/onderzoek?

Een werkplekonderzoek richt zich op het voorkomen en/of verminderen van lichamelijke klachten, die samenhangen met de inrichting van de werkplek en directe omgeving.

Er wordt gekeken naar het meest optimale gebruik van de bestaande middelen. We kunnen desgewenst ook adviseren in welke aanpassingen er gedaan dienen te worden. Dit kan gaan om het aanpassen van de bureaustoelen (dit is vaak de basis) en het bureau. Tevens wordt er gekeken naar het gebruik van het toetsenbord, de muis, de monitorarm (of andere verhoging).

Onderschat het totale werkklimaat op kantoor niet. Wel eens gedacht aan de hoeveelheid ruis in de ruimte? De aanwezigheid van voldoende en goed licht? De ventilatie, verwarming of verkoeling van de ruimte? Veel factoren zijn van invloed op een gezonde en verantwoorde werkomgeving.

De werkplek onderzoeken en instructies van Next Level Office worden in heel Nederland aangeboden.

U en uw collega’s zijn door een juist gebruik van het meubilair positiever en dus productiever met een lager ziekteverzuim tot gevolg.

Wie zijn wij en wat doen we?

Next Level Office werkt nauw samen met aangesloten bedrijfsfysiotherapeuten en arbeidsdeskundigen om hun krachten bundelen om de algehele ergonomie op de kantoor werkvloer te verbeteren. We zijn werkzaam door heel Nederland. Neem contact met ons op voor een kantoor/ergonomie specialist in uw regio.

Wij zijn gespecialiseerd in kantoor ergonomie en verzorgen zowel individuele zitinstructies alsmede groepsworkouts voor uw bedrijf. Tevens trainen wij fysiotherapeuten en arbeidsdeskundigen om deze trainingen op locatie te kunnen verzorgen.

Onze klanten zijn: Kantoren Scholen Ziekenhuizen Laboratoria

Onze ervaring

Onze jarenlange ervaring als importeur (ROVO Benelux) van ergonomisch zitmeubilair zoals bureau- en vergaderstoelen en dynamische krukken, willen wij graag uitdragen naar een bredere doelgroep, verder dan onze eigen relaties.

Door onze actieve aanpak bij het adviseren in zitmeubilair hebben wij reeds vele kantoren en medewerkers bewuster, beter en gezonder kunnen laten werken. Met minder klachten en daarmee minder ziekteverzuim tot gevolg.

Next Level Office

Jan Tinbergenstraat 252
7559 ST Hengelo

I: www.nextleveloffice.eu
E: info@nextleveloffice.eu
T: +31(0)85 4890 478